Erilaisia omistamisen ja hevosen pitämisen muotoja

Kuva: Kari Kärkkäinen


Voit omistaa hevosen yksin tai yhdessä muiden kanssa. Muilla voidaan tarkoittaa parasta kaveriasi tai tuhatta muuta osaomistajaa. Hevosen vuokraaminen edustaa uudempaa ajattelumallia. Tällöin hevonen vuokrataan joko suoraan kasvattajalta tai hevosen omistajalta yleensä määräajaksi.

Hevosen pitäminen kotona, omassa tallissa, on monen haave. Se on monella tapaa käytännöllistä, mutta se myös sitoo eniten.

Yksi vaihtoehto on hevosen pitäminen muualla hoidossa. Täysihoitotallilla hoidetaan yleensä kaikki muu paitsi hevosen liikuttaminen.

Vähiten sitova malli on hevosen vieminen valmennukseen, jolloin tallilla huolehditaan sekä hevosen hoidosta, valmentamisesta että kilpailuttamisesta. Tämä on luonnollisesti myös kallein vaihtoehto.

Tärkeintä on, että löydät omaan tilanteeseesi sopivimman hevosenomistamisen muodon.


Löydät lisätietoja sekä ravihevosen että ratsun ostamisesta ja omistamisesta ja erilaisista hevosen pitämisen muodoista ja omistamisen vaihtoehdoista Ravihevonen ja Ratsuhevonen -linkkien alta. Kimppahevosomistajuus on koottu omaan osioon Kimppahevonen.Anne Laitinen ja Erja Mattila